Bästa apparna för att lära sig klockan - Klockappar för barn

Skolapparna, 26 april 2023

Att lära sig klockan är en spännande och viktig del av barnets utveckling. Om du är förälder till ett barn som just börjar utforska världen av tid och klockor, kanske du undrar hur du kan stötta och underlätta deras inlärning på bästa sätt.

I den här artikeln har vi därför samlat de bästa digitala verktygen för att hjälpa ditt barn att bemästra klockan och tid. Vi kommer att guida dig genom fem fantastiska appar som är både pedagogiska och roliga för ditt barn.

Bästa apparna för att lära sig klockan

Nedan går vi igenom de bästa apparna för att lära sig klockan, så att du enkelt kan hitta den som passar ditt barn bäst och hjälpa dem att bli mästare på att läsa klockan och förstå tid.

App 1. Lär dig klockan med Miniklubb

I appen "Lär dig klockan med Miniklubb" får ditt barn möta de knasiga tidskrabborna och tillsammans med läraren Marina får barnet lära sig om klockans timmar, kvartar och minuter.

Det är en pedagogisk app för att lära sig klockan, som också har fått rätt så bra betyg på Google Play Store.

Appen kostar 25 kronor, vilket vi tycker är en del baserat på vad appen innehåller men utöver det så är det en väldigt bra app för att lära sig om klockan.

App 2. Zcooly

Zcooly är det populäraste spelet för barn som vill lära sig matematik, men man kan också använda Zcooly för att lära sig om klockan och tid.

Spelet består av roliga minispel och det finns även ett spel som heter Klockgården där barnet får lära sig grunderna om klockan och förstå tid. Vi har själva testat mattespelet Zcooly och tycker det är ett väldigt bra och roligt spel.

Det är visuellt och interaktivt, och lätt att följa med i spelet. Om du vill veta mer om appen så kan du läsa vår recension om Zcooly.

App 3. Moji Klockis Svenska

Moji Klockis är ett annat lärospel för barn som försöker lära sig klockan. Appen är enkel, men samtidigt effektiv och pedagogisk för att barnet ska lära sig klockan med hjälp av uppmuntrande grafik och tal.

Appen erbjuder ett flertal spelnivåer och svårighetsgrader för att barnet ska utmanas och fortsätta att lära sig svårare saker om klockan.

Appen går att ladda ner på App Store till ett pris på 27 kronor.

App 4. Albert

Albert är en läroplattform och app som kan användas för att förbättra barnets kunskaper inom matematik, svenska, geografi och mycket mer. Dessutom har appen övningar för att lära sig klockan och tid.

Om barnet vill lära sig mer än bara klockan så kan det vara en väldigt bra app. Något som du däremot behöver tänka på är att appen kräver en prenumeration för att få tillgång till alla funktioner.

Om du vill veta mer om barnappen Albert så kan du läsa vår recension om appen.

App 5. King of Math: Telling Time

King of Math: Telling Time är en annan app som du kan använda för att lära ditt barn om klockan och bli kungen eller drottningen över tiden.

I appen får barnet träna på att läsa klockan och ställa in tiden. Övningarnas svårighetsgrad ökar successivt, börjar med hela timmar och fortsätter med halvtimmar, kvartstimmar och så vidare.

Appen är överlag väldigt bra och det går att välja svenska som språk. En nackdel med appen är att talet på svenska har en brytning, men bortsett från det så är det en väldigt bra app för att lära sig tiden.

Detta var de bästa appar för att lära sig klockan och de bästa klockapparna som vi tycker passar för att lära ditt barn om klockan och tid.

Ibland kan det också vara bra att testa några olika alternativ för att se vad som passar barnet bäst.

Vanliga frågor om att lära sig klockan

Nedan går vi igenom några av de vanligaste frågorna som föräldrar brukar ha om att lära sig barn klockan och tid.

Vid vilken ålder bör barn börja lära sig klockan?

Barn kan börja lära sig klockan så tidigt som vid 4-6 års ålder, men detta kan variera beroende på barnets individuella utveckling och intresse.

Det är viktigt att anpassa inlärningen efter barnets ålder och förmåga, så att det blir en positiv och engagerande upplevelse.

Hur ofta bör barnet använda klockapp för att förbättra sina färdigheter?

Barnet bör använda klockapp regelbundet, exempelvis 10-15 minuter några gånger i veckan, för att förbättra sina färdigheter. Frekvensen kan justeras beroende på barnets ålder och intresse.

Det är dock viktigt att vara lyhörd för ditt barns individuella behov och anpassa användningen av klockappen efter deras intresse och förmåga. Fokusera på att inlärningen ska vara rolig och engagerande hela tiden.

Hur kan jag hjälpa mitt barn att lära sig klockan på ett roligt och engagerande sätt?

För att göra inlärningen av klockan till en rolig och engagerande upplevelse för ditt barn, finns det flera klockappar som erbjuder lekfulla och interaktiva aktiviteter, vilket hjälper barnet att förstå klockan på ett underhållande sätt.

Du kan även inkludera klockan mer i vardagliga situationer, som att fråga vad klockan är eller diskutera hur lång tid det är kvar till en viss händelse, eftersom detta kommer ge ditt barn en bättre tidsuppfattning.
Du kanske också gillar