7 bästa apparna för att lära sig multiplikationstabellen

Skolapparna, 26 april 2023

Att lära sig multiplikationstabellen är en grundläggande färdighet som alla barn behöver bemästra. Med teknikens framsteg har det blivit enklare än någonsin att hitta engagerande och effektiva sätt att träna multiplikation.

I denna artikel presenterar vi de 7 bästa apparna för att träna multiplikationstabellen som kommer att göra inlärningsprocessen både rolig och givande för ditt barn.

Bästa matematikapparna för barn

Att hjälpa ditt barn att utveckla starka matematikfärdigheter är avgörande för att bygga en solid grund för framtiden. Med den tekniska utvecklingen har en uppsjö av pedagogiska appar också tagits fram för att underlätta inlärningen av matematik på ett roligt och engagerande sätt.

Nedan kommer vi att introducera de bästa matematikapparna för barn som fokuserar på att träna multiplikationstabellen, samt ge en översikt över vad varje app har att erbjuda och varför de står ut bland konkurrenterna.

1. Albert

Albert är en framstående matteapp för barn och tar förstaplatsen på vår lista över bästa appar för att träna multiplikationstabellen.

Albert erbjuder ett brett utbud av olika matematiska spel och aktiviteter som fokuserar på multiplikationstabellen, samt andra matematikområden. Albert erbjuder två olika appar som är anpassade för barn i åldern 3-9 år (Albert Junior) och 10-16 år (Albert).

Det som gör Albert till den bästa appen är dess mångsidighet och anpassningsförmåga. Den täcker inte bara multiplikation utan även andra ämnen som programmering, geografi och engelska.

Dess spelifierade lärande plattform är både rolig och lärorik, vilket hjälper barnen att hålla sig engagerade och motiverade. Jämfört med andra appar på listan, som Zcooly och Fiete Math Climber, erbjuder Albert en mer omfattande och varierad inlärningsupplevelse.

Om du vill testa på Albert så hittar du deras hemsida här.

2. Zcooly

Zcooly är ett matematikapp som kan liknas med en plattform med flera olika spel där barnet kan lära sig alltifrån addition till multiplikation. Appen är utformad för barn i åldrarna 5-12 år och kommer på en stark andra plats efter Albert.

Zcooly utmärker sig genom att använda spelifiering för att säkerställa att barnen förstår de begrepp de lär sig och belönar dem med stjärnor och belöningar när de gör framsteg.

Detta gör inlärningen mer engagerande än traditionella metoder och kan vara ett bra komplement till appar som Albert, som erbjuder en bredare ämnesbas.

Om du vill testa på Zcooly så hittar du deras hemsida här.

3. Fiete Math Climber – Träna huvudräkning med belöning

Fiete Math Climber är ett utmärkt verktyg för att hjälpa barnen att lära sig multiplikation på ett roligt och engagerande sätt. Spelet bygger på en serie uppgifter som barnet behöver lösa för att gå vidare.

Varje gång en uppgift är slutförd går spelaren vidare till nästa uppgift och får en belöning i form av ett mynt.

Dessa mynt kan användas för att köpa nya figurer, vilket gör spelet roligare och mer motiverande för barnen.

Jämfört med andra appar som Multiplikationstabellen.se och Matematik: Multiplikation, erbjuder Fiete Math Climber en mer interaktiv och belöningsbaserad inlärningsupplevelse.

4. Multiplikationstabellen.se

Multiplikationstabellen.se är en webbplats där du kan öva på multiplikationstabellen på ett strukturerat och enkelt sätt. Tjänsten har flera olika spel som du kan träna multiplikation på, samt vanliga test där du kan testa dig själv och se din utveckling.

Även om Multiplikationstabellen.se kanske inte är lika engagerande som spelbaserade appar som Albert eller Zcooly, är det en utmärkt resurs för dem som föredrar en mer traditionell och fokuserad inlärningsmiljö.

Det är också en bra komplementär resurs till andra appar för att säkerställa en solid grund i multiplikationstabellen.

5. Matematik: Multiplikation

Matematik: Multiplikation är en app som hjälper barn att lära sig multiplikation genom övning och förståelse av sina misstag, med rätt tips och vägledning.

Den erbjuder två metoder för inlärning: inlärningsmetoden eller träningsmetoden. I appen används träningsmetoden för att visa hur man utför multiplikation steg för steg, med en grundlig förklaring av varje steg.

Jämfört med appar som Albert och Zcooly, som fokuserar på en bredare uppsättning ämnen, är Matematik: Multiplikation specifikt inriktad på multiplikation, vilket gör det till en bra resurs för att fokusera på denna viktiga färdighet.

6. Multiplicera med Max

Multiplicera med Max är ett enkelt men samtidigt effektivt spel för att lära sig multiplikationstabellerna snabbt och på ett roligt sätt.

Appen är avsedd för föräldrar, lärare och framför allt barn, så att de kan lära sig, kontrollera tabellerna och multiplicera när som helst. Multiplikationerna beräknas med hjälp av standardmetoden, som om du skulle göra dem på papper.

Även om Multiplicera med Max kanske inte är lika interaktivt eller belöningsbaserat som flera andra appar på denna listan, är det fortfarande en användbar app för att förstärka inlärningen av multiplikationstabellerna på ett enkelt och lättillgängligt sätt.

7. Multiplikationstabellen, spel

Multiplikationstabellen, spel är främst avsedd för träning och förberedelse av barn för skolan.

Appen erbjuder tre svårighetsgrader: från den enklaste för barn till den svåraste för vuxna. Vi lovar, du kommer att vara intresserad av appen igen och igen.

En unik funktion i denna app är möjligheten att tävla med en vän, vilket gör det möjligt för barn att lära sig multiplikationstabellen tillsammans.

Detta skapar en social aspekt av inlärning som skiljer den från andra appar på listan, som Albert och Zcooly.

Sammanfattningsvis är dessa 7 bästa appar för att träna multiplikationstabellen ett effektivt sätt för ditt barn att lära sig och förbättra sina matematiska färdigheter.
Du kanske också gillar