Vad är Seterra? Hur fungerar det?

Seterra är ett av de kändaste spelen för att lära sig geografi i skolan och det passar för alla som exempelvis vill lära sig fler länder eller huvudstäder.

I denna artikeln går vi igenom hur Seterra fungerar och hur du kan använda det för att lära dig om olika länder, deras huvudstäder och andra geografiska egenskaper.

Vad är Seterra?

Seterra är ett spel där du får en karta och måste namnge länder eller huvudstäder som är markerade på kartan. Om du gissar rätt visas landet på kartan. Om du inte vet svaret kan du klicka på "tips" för att få en ledtråd.

Seterra går att spela både online eller på mobilen vilket gör att du kan träna geografi oavsett vad du befinner dig. Spelet är dessutom gratis att använda så du behöver inte oroa dig för att spendera några pengar på det.

Vad kan man träna på med Seterra?

Genom att använda dig Seterra kan du lära dig alla världens länder, samt deras huvudstäder, flaggor, andra geografiska förhållanden såsom berg och floder, samt Sveriges olika landskap.

Om man försöker lära sig geografi gör detta att Seterra är det perfekt spel för dig. Det är inte bara gratis att använda, utan du kan också lära dig mycket genom att spela det.

Hur fungerar Seterra?

Seterra är ett spel som hjälper dig att lära dig om länder, deras huvudstäder och andra geografiska egenskaper. Spelet spelas genom att gissa namnet på det land eller den huvudstad som är markerad på kartan.

Om du gissar rätt, visas landet på kartan och är markerad i vit färg. Om du inte vet får du flera gissningar och om du gissar fel tre gånger blir landet röd-markerat.

Nedan ser du en bild på hur det kan se ut efter att man har gjort några gissningar.

seterra map

Förutom att gissa vad olika länder ligger finns det också flera andra olika spellägen där man exempelvis kan öva genom flervalsfrågor eller genom att identifiera flaggor.

Hur du spelar Seterra är upp till dig, men syftet med spelet är alltid att lära sig något om geografi och samtidigt ha roligt.

Seterra är ett utmärkt sätt att lära sig om länder, deras huvudstäder och andra geografiska egenskaper. Spelet är gratis att använda och du kan lära dig mycket genom att spela det.

Vad kan du lära dig med Seterra?

Det går att lära sig många olika saker i Seterra såsom:

  • Alla länder i världen
  • Alla huvudstäder i världen
  • Olika länders flaggor
  • De olika landskapen i Sverige
  • Världens floder och berg
  • De olika kontinenterna

Om du därmed exempelvis försöker lära dig alla länder i Afrika eller Sydamerika så kommer Seterra vara det rätt spelet för dig.

Andra vanliga frågor om Seterra

Nedan går vi igenom några andra vanliga frågor om geografispelet Seterra.

Vad kostar Seterra?

Om du spelar Seterra på datorn eller i webbläsaren så är det alltid gratis att använda. Appen finns även tillgänglig för både iOS- och Android-enheter.

Hur kan jag komma igång med Seterra?

Om du vill börja spela Seterra kan du gå till webbplatsen och börja spela direkt. Om du vill ladda ner appen, du hittar den i App Store eller Google Play Store.

Hur kan man lär sig Europas huvudstäder?

Seterra har en utmärkt funktion för att börja lära sig alla huvudstäderna i Europa. Du hittar den genom att gå in på deras hemsida och sedan välja "Europas huvudstäder" under Europa.

När du har valt spelläget visas en karta över Europa och du kommer få en fråga om vilka huvudstäder som tillhör olika länder.

Vad betyder Seterra?

Seterra är endast ett onlinespel och ordet Seterra betyder egentligen inget speciellt. Det är spelet för dig som vill börja lära dig mer geografi.