Matteappar för barn - Bästa matteapparna för barn (2023)

Skolapparna, 25 april 2023

Är du på jakt efter den bästa matteappen för ditt barn? I dagens digitala värld erbjuder matteappar för barn en interaktiv och rolig inlärningsupplevelse som kan göra matematiken både lättare och roligare.

Matteappar är ett enkelt sätt att komma igång att lära barnen förbättra sina matematikkunskaper. Det finns dessutom många olika typer av matteappar, som är utformade för barn i alla möjliga åldrar.

I denna artikel presenterar vi de bästa matteapparna för barn 2023, så att du kan hitta den perfekta appen för att hjälpa ditt barn att utveckla sina matematikkunskaper och bygga en stark grund för framtiden.

1. Zcooly

Zcooly är en matematikapp som kan liknas med en plattform med flera olika spel där barnet kan lära sig alltifrån addition till decimaltal. Appen är utformad för barn i åldrarna 5-12 år.

Zcooly använder sig även av spelifiering för att se till att barnen förstår de begrepp de lär sig och belönar dem med stjärnor och belöningar när de gör framsteg.

Zcooly är både en rolig och lärorik app som är utmärkt för att förbättra ditt barns matematiska färdigheter.

Om du vill testa på Zcooly så hittar du deras hemsida här.

2. Albert

Albert är en annan en fantastisk matteapp för barn som erbjuder ett brett utbud av olika matematiska spel och aktiviteter.

Beroende på barnets ålder så finns det två olika appar som går att ladda ner. Albert Junior riktar sig åt barn i ålder 3-9 år, eller Albert som riktar sig till barn i ålder 10-16 år.

Albert kan också liknas lite som en lärplattform och de har även andra barnappar som kan användas för att lära sig programmering, geografi eller engelska.

Om du vill testa på Albert så hittar du deras hemsida här.

3. Magma

Magma är en utmärkt matteapp för barn som hjälper dem att lära sig matematik på ett roligt och interaktivt sätt, och det ger lärare möjligheten att enkelt följa elevers utveckling i realtid.

Fördelen med Magma är att det ger alla elever samma möjligheter att förbättra sina matematikkunskaper, oavsett utgångsnivå. Läraren kan exempelvis enkelt skapa övningar med material som passar varje elev.

Magma är också mycket populär bland eleverna och hela 94 % av alla elever tycker att Magma förbättrar deras förståelse av matematik.

4. Vektor

Vektor är en annan matteapp där barnet hela tiden utmanas i appen, vilket gör att barnets förmågor hela tiden förbättras.

Appen är framtagen av Stiftelsen Cognitions Matters som har gjort appen tillsammans med professorn Torkel Klingberg. Vektor är även en app som är helt gratis att använda, och det är bara att ladda ner den och börja spela.

Jämfört med exempelvis Zcooly eller Magma, så är däremot inte Vektor lika omfattande, men om ni letar efter ett gratisalternativ så är Vektor det bästa alternativet.

5. Jaramba

Jaramba är en matteapp som är utmärkt för att tidigt börja lära barn matematik. Appen riktar sig barn i förskoleåldern (2-5 år) och är bra för att börja lära barnet grunderna och ge barnet en bra start inför skolstarten.

Jaramba är också en utmärkt app för att göra skärmtiden mer meningsfull för små barn eftersom de lär sig samtidigt som de spelar. I appen finns det över 800 olika minispel som är  både engagerande och underhållande.

Om du vill testa på Jaramba så hittar du deras hemsida här.

6. Nomp Mattespel

Nomp är en annan matteapp med tusentals olika matteövningar som kan spelas online eller offline. Appen går att ladda ner gratis på både Appstore och Google Play.

Nomp Mattespel har även fått ett bra betyg bland sina användare, men nackdelen är själva designen som är relativt utdaterad. Om man däremot bortser från det så är det en bra app.

Nomp är en bra app som använder sig av positiv återkoppling och tävlingsmoment, vilket gör det till ett effektivt matematikspel för att öka motivationen och stärka den matematiska utvecklingen.

7. King of Math

King of Math är ett annat mattespel som riktar sig till barn i åldern 10-16 år där målet är att bli kung över matten. I spelet så gäller det att svara på olika matteuppgifter och samla poäng för att förbättra sin karaktär genom att samla poäng.

Appen har en gratis och en betald version, och i gratisversionen så kan barnet träna på addition och subtraktion.

Oavsett om du letar efter den bästa matteappen eller en gratis matteapp för barn, finns det många alternativ att välja mellan som kan hjälpa ditt barn att utveckla sina matematikkunskaper på ett roligt och engagerande sätt.

Glöm inte att testa olika appar för att hitta den som passar bäst för ditt barns behov och intressen.

Vanliga frågor om matteappar för barn

Innan vi avslutar, tänkte vi svara på några av de vanligaste frågorna som föräldrar ofta ställer om matteappar för barn. Vi hoppas att dessa svar kan ge dig ytterligare information och vägledning när du väljer den bästa matteappen för ditt barn.

Vilka är fördelarna med att använda matteappar för barn?

Matteappar för barn har flera fördelar, såsom att göra matematik mer engagerande och rolig, anpassa svårighetsnivån efter barnets behov, samt erbjuda omedelbar återkoppling och spårning av framsteg. Dessutom kan matteappar göra inlärningen mer flexibel då barnet kan använda appen när som helst och var som helst.

Hur väljer jag rätt matteapp för mitt barn?

För att välja rätt matteapp för ditt barn, bör du överväga faktorer som ålder, kunskapsnivå, intressen och inlärningsstil.

Prova gärna flera olika appar och observera vilken app som engagerar ditt barn mest och ger bäst resultat.

Finns det gratis matteappar för barn?

Ja, det finns gratis matteappar för barn som erbjuder grundläggande funktioner och innehåll. Vissa appar, som Vektor och Nomp, är helt gratis att använda.

Andra appar, som King of Math, erbjuder en gratisversion med begränsat innehåll, men kan uppgraderas till en betald version för att låsa upp ytterligare funktioner och övningar.

Om man väljer att app som kostar pengar är en bra idé att testa gratisversionen först för att avgöra vilken som passar bäst för ditt barn innan du eventuellt investerar i en betald version såsom Albert eller Zcooly.
Du kanske också gillar