Appar för studier - 10 appar som underlättar dina studier

Skolapparna, 16 juli 2022

Det finns många olika appar som kan göra att du kan studera effektivare samtidigt som plugget också bli roligare roligare.

Här är 10 av våra favoritappar för dig som studerar:

1. Quizlet

Med den här appen kan du skapa flashcards för att studera, och den erbjuder även spel och andra aktiviteter som hjälper dig att lära dig materialet.

Denna appen är speciellt bra om du behöver memorera ordförråd eller annan information.

2. Notion

Notion är ett allt-i-ett-verktyg där du kan göra anteckningar, skapa listor och hålla koll på ditt schema. Det går att använda Notion till nästan allt, och den kan även integreras med andra appar som Google Calendar.

Den här appen är perfekt för att organisera ditt liv och hålla koll på allt du behöver göra inför skolan.

3. Evernote

Evernote är en annan bra app för att föra anteckningar som är väldigt populär. Ibland liknas den med Notion men de har både olika egenskaper som gör dem unik.

Appen Evernote är särskilt bra för att göra anteckningar under föreläsningar eller för att snabbt skriva ner idéer.

4. Google Drive

Google Drive är en molnlagringstjänst där du kan förvara alla dina filer för skolan säkert och organiserat. Du kan också använda Google Drive för att samarbeta med andra personer om projekt.

Den här appen är nödvändig för alla som behöver dela eller arbeta med dokument tillsammans med andra.

5. Todoist

Om du letar efter en bra att-göra-lista så är Todoist ett väldigt bra alternativ. Den här appen hjälper dig att hålla koll på alla dina uppgifter och deadlines så att du aldrig glömmer något viktigt.

Den här appen är perfekt för alla som gillar att vara organiserade och ha en tydlig överblick över sina uppgifter.

6. Forest

Forest är en app som hjälper dig att hålla fokus när du arbetar eller studerar. Den fungerar så att du planterar ett träd och måste sedan fokusera under en viss tid utan att använda telefonen.

Om du lyckas växer trädet, men om du använder telefonen innan tiden är slut dör trädet. Den här appen är perfekt för alla som har svårt att hålla fokus.

7. SelfControl

SelfControl är en app som låter dig blockera vissa webbplatser på din dator under en viss tid. Detta kan vara till stor hjälp om du blir distraherad av sociala medier eller andra webbplatser när du borde studera.

Den här appen är perfekt för alla som behöver hjälp med att hålla fokus när de arbetar på datorn. Vi kan alla lätt bli distraherade ibland och då kan denna appen hjälpa oss på vägen.

8. RescueTime

RescueTime är en app som spårar hur du spenderar din tid på datorn och ger dig en rapport i slutet av veckan. Detta kan vara mycket uppseendeväckande och hjälpa dig att se var du spenderar för mycket tid eller var du kan vara mer produktiv.

Den här appen är perfekt för alla som vill få en överblick över hur de använder sin tid på datorn. Det kan hjälpa dig att se var du behöver göra förändringar.

9. Pomodoro Timer

Pomodoro Timer-appen är baserad på Pomodorotekniken, som är en teknik för tidsplanering när du arbetar eller studerar.

Den här appen hjälper dig att dela upp ditt arbete i mindre bitar och sedan ta pauser däremellan. Denna kan hjälpa dig att hålla dig fokuserad under en längre tidsperiod .

10. Anki

Anki är en flashcard-app som använder sig av schemalagd repetition där du kan skapa dina egna kort eller ladda ner kortlekar som andra har gjort.

Den här appen är perfekt för alla som behöver memorera information. Den är också bra för att lära sig nya språk. det här är bara några av de många appar som finns tillgängliga för att hjälpa dig med studierna.

Detta var 10 appar som vi tycker att du borde kolla in om du studerar som vi hoppas kan vara till hjälp.
Du kanske också gillar