Appar för Högskoleprovet - 5 Bästa apparna inför högskoleprovet

Skolapparna, 9 juli 2022

Högskoleprovet är en möjlighet att komma in på sin drömutbildning på universitetet och det finns flera appar som hjälper dig att träna och öva inför provet.

I denna artikeln går vi igenom 5 bästa apparna som du kan använda dig av inför högskoleprovet.

1. Högskoleprovet 2.0

Högskoleprovet 2.0 är en app för iOS och Android. Den är utformad för att hjälpa dig att förbereda dig för högskoleprovet genom att tillhandahålla övningsfrågor och olika förklarande videor.

Överlag är detta en väldigt bra app, men den kostar 299 kronor. Beroende på hur man ser det kan man både se detta som billigt och dyrt. Men jag tycker att man delvis kan se det som en liten investering i sin framtid.

2. Memrise

Memrise är en app som hjälper dig att träna upp ditt ordförråd. Det finns även ordsamlingar för högskoleprovet som består av 10000 ord.

Du kommer speciellt ha nytta av detta på ORD-delen och på den övriga svenska-delarna eftersom du kommer ha ett större ordförråd.

3. Högskoleprovet - din väg till 2.0

Högskoleprovet är ett program som hjälper dig att öva inför högskoleprovet. Appen innehåller frågor från tidigare högskoleprov.

Appen innehåller ORD, XYZ, NOG, KVA, MEK, och LÄS delar med totalt 6000 frågor.

Enda nackdelen med denna appen är att det var länge sen som den blev uppdaterad och den blev senast uppdaterad under 2015.

4. Högskoleprovet 2.0 Lite

För dig som vill testa på appen Högskoleprovet 2.0 så har de även en lite-version där du kan få testa på appen.

Detta kan ge dig möjligheten att se om appen kan vara något för dig innan du bestämmer dig för att köpa den.

5. Matteappen

Matteappen.se är precis det som det låter som och det är en app som du kan använda dig av för att träna upp dina matematiska kunskaper.

Den är gjord för den svenska marknaden och är en app som du framförallt kan ha nytta av på mattedelarna på högskoleprovet såsom XYZ och KVA.
Du kanske också gillar