Matteappen Nomp - en matteapp för hela grundskolan

Om du letar efter ett roligt och enkelt sätt att öva dina matematiska färdigheter, så kanske Nomp kan vara ett bra alternativ. Nomp är en gratis och annonsfri app som låter dig tävla mot dig själv och följa dina egna framsteg.

I denna artikeln tar vi en närmare titt på vad matteappen Nomp har att erbjuda och hur appen fungerar.

Vad är matteappen Nomp?

Nomp är en app som låter dig träna på matematik. Du kan använda Nomp för att göra matematiska uppgifter och samla medaljer när du genomfört en uppgift. Appen har uppgifter för hela grundskolan, från start upp till nian.

Nomp kan användas för att lära sig subtraktion, addition, geometri, multiplikation och division. Appen har också ett utbud med lättare och svårare uppgifter som passar både för nybörjare och elever som har läst matte länge.

nomp hemsida

Varje dag löses över en miljon uppgifter med Nomp, vilket också visar att det är en mycket populär app. Det går också att använda Nomp på alla typer av enheter, såväl som datorer, smartphones och surfplattor.

Om din lärare eller förälder använder Nomp så kan de även ge dig uppdrag och sedan följa din utveckling och framsteg. De kan då se vilka uppgifter du har löst och hur du utvecklas inom matematiken.

Hur fungerar matteappen Nomp?

För att komma igång med appen behöver du skapa ett konto på deras hemsida, vilket är helt gratis. När du gjort detta är det bara att komma igång och börja lösa uppgifter.

När du har loggat in i appen möts du av en Hem-skärm där du kan se dina uppdrag, dina utmaningar och dina senaste lösta uppgifter. Det finns också en meny till vänster där du exempelvis kan navigera till alla uppgifter.

På sidan med uppgifter kan man välja en svårighetsgrad, vilket i grunden motsvarar den klassen i grundskolan som du går i just nu. Du kan se en bild på hur det ser ut nedan.

nomp matteapp

När du valt det som du vill träna på så får du ett antal olika uppgifter som du sedan ska lösa. När du har svarat rätt på en uppgift samlar du poäng och medaljer, vilket även ger dig uppmuntran till att fortsätta träna.

Är Nomp gratis att använda?

Nomp är helt gratis att använda, vilket är en stor fördel. Appen är också reklamfri vilket gör att den är mycket lättare att koncentrera sig på uppgifterna. Du kan träna obegränsat med Nomp utan kostnad.

Det finns däremot också en betaltjänst som heter Nomp Plus som är till för lärare som låter de ge sina elever Nomp-uppdrag, utmaningar och följa deras aktivitet och framsteg. Det finns både individuella lärarlicenser och dels skollicens om ni är flera lärare på samma skola som vill ha Nomp Plus.

Om du däremot själv vill öva på matte så kommer du inte att behöva betala något, Nomp är helt gratis för dig som användare.

Vårt omdöme av Nomp

Vi tycker att Nomp är en bra app för dem som vill träna på matte. Appen är gratis och reklamfri, vilket gör det enklare att koncentrera sig på uppgifterna. Det finns också ett stort utbud av uppgifter inom matematik vilket gör att man kan använda Nomp under hela grundskolan.

Appen är också väldigt organiserad och strukturerad, vilket vi tycker är bra eftersom det gör det enkelt att hitta det man letar efter. Vi gillar också att man tävla mot sig själv och se sina egna framsteg.

Det som vi tycker är nackdelen med Nomp är själva designen som vi tycker är lite omodern, även om det inte stör användandet av appen. Bortsett från den nackdelen så är det en bra app för dem som vill träna på matte. Det är också en stor fördel att appen är gratis för barnen.

Om du vill ha fler tips på matteappar så kan du läsa vår artikel om de bästa matteapparna för barn.