7 bästa apparna för att lära sig ett nytt språk (2023)

Skolapparna, 24 april 2023

Att lära sig ett nytt språk kan kännas överväldigande, men som tur är har tekniken gett oss tillgång till en mängd språkappar och appar för att lära sig nytt språk som kan göra inlärningsprocessen både enklare och roligare.

Om du letar efter den bästa appen för språkinlärning som passar dina behov och mål, är du på rätt plats.

I den här artikeln kommer vi att utforska 7 grymma språkappar som hjälper dig att bli mer självsäker och bekväm i ditt nya språk.

1. Duolingo

Duolingo är en av de mest populära och bästa apparna för språkinlärning på marknaden. Den är gratis och erbjuder kurser i många olika språk, vilket gör den tillgänglig för alla.

Duolingo använder sig av en spelifiering-strategi för inlärning, vilket innebär att du lär dig genom att spela spel och klara nivåer, vilket gör processen roligare och mer engagerande.

Ett exempel på hur Duolingo fungerar är att du får lyssna på och matcha ord med bilder för att förbättra ditt ordförråd.

Duolingo erbjuder också en betald prenumeration som ger dig tillgång till fler funktioner som offline-läge, inga annonser och uppföljning av framsteg.

2. Babbel

Babbel är en utmärkt app för språkinlärning som fokuserar på att lära dig användbara fraser och samtal i verkliga livet. Med kurser utformade av modersmålstalare inom en rad olika språk, kan du känna dig säker på att det du lär dig är relevant och autentiskt.

Med Babbel kan du exempelvis öva på att sätta samman meningar med hjälp av givna ord, vilket hjälper dig att förstå grammatik och struktur.

3. Memrise

Memrise är en gratis app som hjälper dig att lära dig språk genom att använda minnesteknik och repetition.

Du kan göra egna listor eller så kan du söka efter existerande listor i deras stora databas med ord och fraser på många olika språk och är perfekt för att träna in glosor och lära sig nya ord på ett annat språk.

4. Worddive

Worddive är en innovativ app som använder artificiell intelligens för att skapa personliga inlärningsplaner i tio olika språk, inklusive engelska, estniska, finska, franska, tyska, italienska, japanska, ryska, spanska och svenska.

Den här appen fokuserar på att hjälpa dig att lära dig grammatik och ordförråd genom att anpassa övningarna efter din inlärningstakt.

5. Busuu

Busuu är en unik app för språkinlärning som kombinerar traditionella lektioner med sociala interaktioner. Med över 120 miljoner medlemmar världen över kan du lära dig flera olika språk på Busuu och dra nytta av kurser som är utformade av modersmålstalare.

Busuu erbjuder en funktion där du kan öva din talförmåga med en modersmålstalare, vilket ger dig chansen att få direkt feedback på ditt uttal och användning av fraser i verkliga samtal.

6. HelloTalk

HelloTalk kopplar ihop dig med infödda talare av det språk du vill lära dig, vilket gör det möjligt att öva på dina språkkunskaper i en mer autentisk miljö.

Genom att chatta med infödda talare och delta i samtal kan du lära dig ett nytt ordförråd, öva på att tala och få en djupare förståelse av kulturen bakom språket. Detta ger dig en praktisk och direkt erfarenhet som är svår att uppnå genom andra språkappar.

7. Lingio

Lingio försöker göra språkinlärning mer underhållande genom att kombinera spel med traditionella lektioner. I appen kan du lära dig allt från svenska till engelska, arabiska, persiska, dari, somaliska eller tigrinja.

Lingio erbjuder en rad olika spel som hjälper dig att förbättra din stavning, uttal och meningsbyggnad på ett roligt och engagerande sätt.

Att lära sig ett nytt språk behöver inte vara en tråkig eller frustrerande process. Med dessa 7 språkappar kan du hitta den perfekta lösningen för dina inlärningsbehov och mål.

Innan du bestämmer dig för vilken app du vill använda, rekommenderar vi att du testar några av dem för att se vilken som passar bäst för din inlärningsstil. Många av dessa appar erbjuder gratis versioner eller provperioder.
Du kanske också gillar